Q-Factory

Nieuwe muziektempel in Amsterdam-Oost (voorheen bekend als MuzyQ)
Atlantisplein 1
1093 NE Amsterdam
Zaal M6 (wat klein maar betaalbaar en goed van klank)
Web site van Q-Factory
Lessenaars mee!
Q-Factory ligt in het oude industrieterreintje in de elleboog van station Muiderpoort. Je komt vanaf de Linnaeusstraat, de Polderweg in, dan ter hoogte van Q-Factory 2x rechts om de ingang te bereiken. Parkeren op de Polderweg, tot 21:00 E 3 per uur, daarna gratis (regeling van feb. 2013).
Lopen vanaf station Muiderpoort: uitgang Oosterspoorplein, tussen de sporen. Dan lopen volgens kaartje Muiderpoort-MuzyQ.png

Roozendaalschool

(school van Rene, waar we gelukkig maar mogen repeteren)
Jan Tooropstraat 13
1062 BK Amsterdam (vlak bij station Lelylaan)
De Rozendaalschool heeft een hoofdgebouw en een vrijstaand gebouw. We repeteren in het vrijstaande gebouw. Als je op de parkeerplaats staat heb je links het hoofdgebouw. Rechts een kubus, waar je omheen moet lopen, aan de achterkant is de ingang naar het klaslokaal. We zullen ook nog papiertjes ophangen om aan te geven waar we repeteren. Parkeerplaats is dus voor de deur; beter geen TomTom in de auto laten, want die worden daar snel open gebroken...
Lessenaars mee!

Crea

de 'Griffioen' van de UvA
Roeterseiland, Nieuwe Achtergracht 170, XX Amsterdam
home page Crea
Door de bouwwerkzaamheden op het Roeterseiland kan CREA voor een nieuwe bezoeker lastig te vinden zijn.
Bekijk daarom vooraf de routebeschrijving.

Sarphatihuis

Roetersstraat 2
1018 WC Amsterdam
Bij Artis
Tram 9, halte Plantage Middenlaan
Lessenaars mee!

Engelse Kerk

Begijnhof 48
1012 WV Amsterdam
home page Engelse Kerk
Bij het Spui
Kom maar niet met de auto, parkeren is moeilijk en peperduur. Trams vanaf station: 1, 2, 5 halte Spui
Lessenaars mee!

Waalse Kerk

Walenpleintje 159, beter te vinden als Oudezijds Achterburgwal 159
1012 JZ Amsterdam
home page Waalse Kerk
Kom maar niet met de auto, parkeren is moeilijk en peperduur.
Openbaar vervoer: te voet vanaf het Centraal Station, circa tien minuten. Volg het Damrak tot aan de Dam, dan linksaf de Damstraat in, na de tweede brug aan de overzijde direct rechts, en na twintig meter ziet u het Walenpleintje aan uw linkerhand.
Lessenaars mee!

St Jan Gouda

 • Achter de Kerk 16
 • 2801 JX Gouda
 • 10 minuten lopen vanaf Gouda, zie site van de St. Jan
 • met de auto: parkeren in de directe omgeving van de kerk is nagenoeg onmogelijk. Vanaf de parkeerterreinen aan de rand van het centrum is het 5 a 10 minuten lopen naar de St. Jan.
 • De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park Bolwerk (St Mariewal 3).

Oude Kerk Zoetermeer

 • Dorpsstraat 59
 • Zoetermeer

Parkeersuggesties van de kerk: in de buurt van de kerk is volop parkeergelegenheid. Bv Julianalaan en Irenelaan. Ook vlakbij de kerk (15 meter) kan geparkeerd worden, maar dat is vaak vol. (blauwe zone, waarschijnlijk vrij op zaterdagavond). Liever niet parkeren op kerkplein, maar mag wel voor de dirigent en solist(e). OV: de meeste reidadviezen met OV komen uit op een reis via Utrecht of Woerden naar station Zoetermeer, en dan met Tram 3 naar halte Zoetermeer Dorp. Lopen vanaf treinstation is ver, een half uur.

Chr. Ger. kerk Gouda

 • Hoge Gouwe 141
 • 2801 LE Gouda
 • circa 12 minuten lopen vanaf station Gouda. NB de kerk is vanaf de gracht (Hoge Gouwe) niet direct als kerk herkenbaar - je moet eerst een brede gang onder een huis door, voordat je de kerk ziet liggen.
 • met de auto: parkeren in de directe omgeving van de kerk is lastig - zeker op de Hoge Gouwe zelf. Je kunt het eventueel op de Raam en de Vest proberen (achterzijde kerk). Vanaf de parkeerterreinen aan de rand van het centrum is het 5 a 10 minuten lopen naar de Chr Ger kerk.
 • De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park Bolwerk (St Mariewal 3).
 • Alleen voor laden en lossen van echt grote/zware instrumenten (pauken, harp etc.) geldt: gebruik de achteringang op Raam 27, postcode 2801 VH.

Gasthuiskapel Museum Gouda

 • Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
neem niet de ingang Achter de Kerk 14 -- dan moet je trappen op en het hele museum door
Verlaat het station aan de centrumkant. Linksaf richting een groot kruispunt. Kruispunt oversteken en de brug over. Nu kom je in het winkelgebied waar alleen voetgangers mogen komen. Rechtdoor richting Markt. Markt oversteken richting St. Jan tot je tegen een gebouw aanloopt. Hier naar links: de Dubbele Buurt die direct overgaat in de Oosthaven. Na ongeveer 50 meter zit nummer 9.
 • Met de auto: Vanaf A12 afslag Gouda nemen en richting centrum gaan. Steeds de weg volgen totdat je over een brug het centrum in rijdt. Hier bij de T splitsing linksaf en direct weer rechts. Je zit nu op de Hoge Gouwe. Ook deze gracht volgen met bocht naar links en bij T splitsing naar rechts. Dit is de Westhaven. De Westhaven volgen en bij de tweede brug naar links afslaan en dezelfde gracht weer terugrijden (nu heet de gracht Oosthaven). Na ongeveer tweehonderd meter (?) heb je nummer 9. Er hangt een vlag buiten. Hier kun je je instrument uitladen, maar je moet direct weer weg, want je blokkeert anders de doorgaande weg.
Parkeren:
Je kunt op de gracht parkeren, maar dat is 2 euro per uur en je moet elk uur bijgooien.
Parkeergarage Nieuwe Markt: Rijdt de Oosthaven af en sla links af. Je rijdt nu op de Lage Gouwe. Deze volg je weer tot je niet meer rechtdoor kunt en slaat daar over de brug linksaf. Bij de eerstvolgende mogelijkheid sla je rechtsaf richting het stoplicht. Hier sla je rechtsaf de Kattensingel op. Bij de eerstvolgende brug sla je rechtsaf de stad in. Over de brug direct weer links en weg volgen. Na een bocht naar rechts en weer naar links rij je de parkeergarage in. Natuurlijk wil je weer terug naar het museum: Verlaat de parkeergarage en loop naar de Markt en de St. Jan. Het museum zit achter de St. Jan.
Gratis parkeren: Rijdt de Oosthaven af en sla links af. Je rijdt nu op de Lage Gouwe. Deze volg je weer tot je niet meer rechtdoor kunt en slaat daar over de brug linksaf. De eerstvolgende mogelijkheid naar rechts over de brug en bij het stoplicht naar links afslaan. Over de brug direct links afslaan de Prins Hendrikstraat inslaan. Na ongeveer vierhonder meter in de buurt van het Erasmusplein je auto parkeren. Nu even zoeken naar het fietspad dat over het water naar de stad toe gaat. Deze weg heet eerst Veerstraat, dan Vlamingstraat en dan Aaltje Bakstraat. Als je niet verder kunt rechtsaf slaan de Hoge Gouwe op, weg volgen met bocht naar links en naar rechts: nu ben je op de Westhaven. Je kunt nu de eerste brug oversteken en het museum weer binnengaan.

Ruïnekerk Bergen

1861 LK Bergen (NH)
 • laatste bus terug vertrekt om 23:04 naar Alkmaar
 • auto: vraag het je TomTom

Regentenkamer

 • Noord West Buitensingel 20, 2518 PA Den Haag
 • Tram 3 (r. Loosduinen) of 4 (r. Uithof) vanaf Den Haag C.S., halte MCH Westeinde
 • Tram 11 (r. Scheveningen Haven) vanaf Den Haag H.S., halte Loosduinseweg
 • Parkeergelegenheid in de buurt

Gemeentemuseum Den Haag

 • home page Gemeentemuseum
 • Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag
 • Tram 17 (r. Statenkwartier), halte Gemeentemuseum/Museon of bus 24 (r. Kijkduin), halte Groot Hertoginnelaan
 • Ruimte genoeg om gratis te parkeren

De Fuut

 • Strand van Scheveningen
 • Tram 12 vanaf Den Haag HS richting Duindorp. Stap bij het eindpunt (halte Markenseplein) uit en ga hier voor de tramremise langs de duinen in. Ga bij strandslag 10 het strand op en sla linksaf. De Fuut is de eerste strandtent (geel - rood - blauw) na de zeilvereniging, een minuut of 10 door het zand.
 • Met de auto: Den Haag binnenkomend vanaf A12 Utrechtsebaan: volg eerst Centrum/Scheveningen, daarna Kijkduin. Houd vervolgens de richting Haga Ziekenhuis aan, rijd langs het ziekenhuis (Sportlaan) en ga bij de stoplichten rechts de Nieboerweg op.
Parkeer bij het eindpunt van tramlijn 12 (halte Markenseplein) en ga voor de tramremise langs de duinen in. Ga bij strandslag 10 het strand op en sla linksaf. De Fuut is de eerste strandtent (geel - rood - blauw) na de zeilvereniging, een minuut of 10 door het zand.
Het adres voor de TomTom: Duivelandsestraat 75, dan bent u vlak bij de paden de duinen in en bij het eindpunt van lijn 12

Mariahoeve

 • Hofzichtlaan 115
2594 XZ Den Haag
 • 6 minuten lopen vanaf NS-station Den Haag Mariahoeve
kaart

Ibssa

Ethiopische Specialiteiten
Blasiusstraat 62
1091 CV Amsterdam
Metro Weesperplein

Schellingwouderkerk

Wijkergouw 6
1023 NX Amsterdam

Paradijsvogelbosje

Frederik van Eedenweg 12
1349 CN Almere
In de polder tussen Almere en het Gooi
Dicht bij afslag A6 Almere Buiten West en Afslag A27 Almere Hout.
Afhalen van Station Almere Centrum of Almere Buiten in overleg
Lessenaars mee! en Neem kussentje mee omdat klapstoeltjes laag zijn.

Burgwalkerk Kampen

Burgwal 60
8261 EP Kampen
Parkeren op grote parkeerplaats Burgemeester Berghuisplein, 14 minuten lopen van de Burgwal of Stationsplein
zie www.kampen.nl/parkeren-in-kampen 
OV: intercity treinen van en naar Utrecht met overstap Zwolle ieder half uur. reistijd van station naar station 1:10 tot 1:45

Oranjekerk Amsterdam

Tweede van der Helststraat 1-3 (hoek Van der Helststraat/Van Ostadestraat) vlak bij het Sarphatipark

Lessenaars mee!

http://www.oranjekerkamsterdam.nl/ 

Dominicuskerk Amsterdam

Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam

www.dominicusamsterdam.nl

uitstekend te voet bereikbaar vanaf het Centraal Station Amsterdam. 

Dorpshuis Ilpendam

Kerkstraat 1   1452PR Ilpendam    tel.nr. 020 436 1972

www.dorpshuisilpendam.nl 

Goed bereikbaar met OV  Bus 305 en 306 die vertrekt van Amsterdam Centraal, bushalte IJ-zijde. 

Er is beperkte parkeerruimte in de buurt van het Dorpshuis. Reis bij voorkeur met carpoolen.