Flyer Barock Sommer september 2023Begin september zullen we weer twee concerten uitvoeren op twee mooie locaties: De Grote kerk van Apeldoorn en de Vrijburgkerk in Amsterdam.

Voor kaartverkoop Klik Hier

De spectaculaire, onstuimige foto op de poster staat voor Les Boréades, de Noordenwinden, die een hoofdrol spelen in de opera van Rameau, waaruit we een uitgebreide orkestsuite spelen. En ook de andere werken zijn niet bepaald saai! Vier werken uit een relatief beperkte tijdspanne tussen 1740 en 1765 waar de late barok raakt aan de vroege klassieke periode. De Sinfonia van Benda vertegenwoordigt die nieuwe stroming. Er zijn ook verbanden, want zowel Rameau als Benda leerde van Vivaldi. Zo komen Italië, Frankrijk en Duitsland samen in een concert uit een roerige periode. Laat de wind maar waaien!

Dit project werken we met een nieuwe dirigent: Edoardo Valorz, omdat onze vaste dirigent Simon Murphy verhinderd is.

We maken van de expertise van Edoardo gebruik om ook wat oudere muziek te spelen, met name de suite uit Les Boréades van Rameau en twee concertjes van Antonio Vivaldi, waarbij onze concertmeester als solist optreedt.

Kom ook genieten van franse dansen in de sprankelende orkestratie waar Rameau om bekend staat. Met de twee concertjes van Vivaldi en een Sinfonia van Benda een mooi gevarieerd programma.

PR foto Edoardo ValorzBarock Sommer speelt vaak werken waarvan er niet zomaar partituren of partijen beschikbaar zijn. Ook voor dit project stellen we voor een deel zelf het muziek materiaal samen. Zo tracteren we musici en publiek op nieuwe muziek, ook al is dat uit lang vervlogen tijden. 

 

 

 

 

Dirigent : Edoardo Valorz 

Soliste: concertmeester (nader bekend te maken)

Programma:

Jean Philippe Rameau: Suite uit Les Boréades201801

Vivaldi: Concerto RV574 voor viool, 2 hobo's, 2 hoorns en strijkers

Vivaldi: Concerto RV 577 voor viool, 2 fluiten, 2 hobo's en strijkers

Franz Benda: Sinfonia in D

Concerten:

Zaterdagmiddag 2 september 2023 , 14:30 uur,  Grote Kerk, Loolaan 16 Apeldoorn

Zondag middag 3 september 2023, 15:30 uur  in de Vrijburg, Diepenbrockstraat 46, Amsterdam

Voor kaartverkoop Klik Hier