Bestel hier uw kaartjes voor onze concerten:
 
Vrijdag 3 september 2021 20:15 u, Dominicuskerk Amsterdam:
Toegang: € 13 normaal, € 10 stadspas en € 7 CJP/student
 
Voor kaarten: Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de volgende informatie:
- aantal kaartjes (en vermeld er ook bij indien u gebruik maakt van stadspas of studentenpas)
- namen, telefoonnummer of emailadres van uzelf en uw gezelschap (indien u met meer mensen komt). Deze info is verplicht i.v.m. de huidige corona-maatregelen.
Maak het totaalbedrag over op bankrekening IBAN: NL23 INGB 0007 4636 59 van Stichting Barock Sommer.
U kunt uw bedrag direct overmaken door het bedrag (zelf optellen voor de gewenste kaartjes) in te vullen in dit betaalverzoek. of scan de QR code hiernaastQRToegangskaartenBarock Sommer 3sept2021Dominicus
 
Aanmelden via de mail kan tot 18:00 u op 3 september. In principe is kaartverkoop aan de deur bij het concert niet toegestaan. Wij stellen het dus zeer op prijs als u de kaarten van tevoren reserveert en betaalt. 
Bij entree worden bezoekers 'afgevinkt' op de lijst en ontvangt u het programmaboekje als entreebewijs. Onthoud dus op welke naam de kaarten zijn besteld.
 
 

Kaartverkoop via Goede Rede, klikt u hier

 
 
CONCERT INFORMATIE 3 en 4 september 2021:

dirigent en solist:  Simon Murphy, altviool

- Symfonie in A op. 11/3 van Paul Wranitzky (1756-1808)

- Concert voor altviool en orkest van Wilhelm Gottlieb Hauff (1750-1816), jazeker een Nederlands componist

- Symfonie nr. 74 in Es gr. van Joseph Haydn (1732-1809)

- Adagio en Rondo KV 617 van Wolfgang Amadeus Mozart, bewerking voor blaassextet door Rutger Hofman

Tijdens dit concert kunt u genieten van de prachtige muziek van de Tsjechische componist Paul Wranitzky. Hij was bevriend met Mozart, Beethoven en Haydn, en zijn symfonieën zijn dan ook onmiskenbaar geïnspireerd door het sprankelende Wenen uit die tijd. Wranitzky schreef bovendien populaire opera’s en werd zeer gewaardeerd door het hof. Kortom, destijds een beroemde componist.

Van Joseph Haydn zelf voeren wij ook weer een schitterende symfonie uit. Haydn vormt een rode draad in de programmering van Barock Sommer; deze grootse componist schreef een keur aan swingende, gepassioneerde, altijd meeslepende muziek.

Deze beide symfonieën worden geflankeerd door het concert voor altviool en orkest van Wilhelm Hauff, een Nederlandse componist van Duitse komaf. Het is onze dirigent Simon Murphy gelukt om de bladmuziek op te duiken uit oude archieven, zodat deze schitterende muziek nu voor het eerst sinds tweehonderd jaar weer te horen zal zijn waarbij Simon zelf als solist optreedt.

Simon is internationaal befaamd en weet door zijn inspirerende en positieve houding ons als orkest boven onszelf te laten uitstijgen. Hij is specialist in de uitvoeringspraktijk van de vroeg-klassieke periode, zeg maar van de zonen van Bach tot aan Mozart en Haydn. Simon is dus zelf ook barok-altist en geeft heel veel aanwijzingen om authentiek te spelen. We spelen met speciale klassieke strijkstokken. Hierdoor spat de energie er altijd vanaf! Beleef ook één van onze concerten, welkom!