E flyer Ode aan RosettiBegin februari zullen we weer twee concerten uitvoeren op twee mooie locaties: De Bergkerk in Deventer en de Amstelkerk in Amsterdam.

Voor kaartverkoop Klik Hier 

We kunnen dit programma een Ode aan Antonio Rosetti noemen. We spelen het Eerste Hoboconcert met Federico Forla als solist, en daarnaast de prachtige Symfonie in G-mineur, ook van Rosetti. Deze werken flankeren we met een vroege symfonie van Joseph Haydn, en een late Sinfonia van Johann Adolph Hasse, een componist die we doorgaans associeren met de late barok, maar die in zijn lange leven ook de vroeg-klassieke stijl heeft omarmt, zoals in zijn Oratorium Het Lied van de Drie Kinderen, die na de eerste uitvoering in 1737 in 1774 opnieuw werd uitgevoerd in Wenen. Voor die gelegenheid schreef Hasse een nieuwe Sinfonia, die we op dit concert uitvoeren.

Antonio Rosetti is het pseudoniem van František Antonín Rössler.die geboren werd in 1750 in Bohemen. Hij werkte in Beieren en reisde ook naar Parijs waar hij veel succes had. Zijn muziek werd in verschillende landen gepubliceerd. Een saillant detail is dat bij de begrafenis van Mozart een requiem van Rosetti werd uitgevoerd. Rosetti overleed een jaar na Mozart in 1792. De meeste symfonieën schreef hij voor het hoforkest van Wallerstein in Beieren. Er werden niet veel symfonieën geschreven in mineur toonaard, en de Symfonie in G-mineur verdient zijn plaats naast de bekendere varianten van Mozart en Haydn. Rosetti schreef dit werk in 1787, dus een jaar voordat Mozart zijn beroemde 40ste schreef in dezelfde toonaard.

Federico Forla studeerde moderne hobo en barokhobo in Turijn en in Den Haag. Hij speelde onder andere met het orkest van Herreweghe en het orkest van de 18de eeuw. Federico speelt ook veel kamermuziek.

Dirigent : Edoardo Valorz

Solist: Federico Forla, hoboPR foto Edoardo Valorz

Programma:

Johann Adolph Hasse: Sinfonia uit Il Cantico de Très Fanciulli

Antonio Rosetti: Eerste Hoboconcert in C; Federico Forla solist

Joseph Haydn: Symfonie Nr.9 in D

Antonio Rosetti: Symfonie in G-mineur A41

Concerten:

Zaterdagmiddag 3 februari 2023 , 15:00 uur,  Bergkerk, Deventer

Zondag middag 4 februari 2023, 16:00 uur  in de Amstelkerk, Amstelveld, Amsterdam